• Portal Hakkalyakin BoardSON YENi KONULAR
  • Forum Hakkalyakin Board FORUMA GiR
  • Search FORUMDA ARA
  • HelpSUPPORT>
    • Calendar Calendar
    • Members JAMPS Members
    • Forum Team Forum Team
    • Forum Statistics Forum Statistics
  • LinklerLiNK>
    • PIXIZ
    • EZGIF
    • PEXEL
    • PIXABAY
    • BLOGIF
    • FREEPIC
    • OIEDiTOR
    • FOTOBEAR
    • COOLTEXT
Efsane Board
Giriş Yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Şifremi Unuttum?

Efsane Board > BAŞLANGIÇ BÖLÜMÜ > ETKiNLiKLERiMiZ > Salavat Okuyoruz > Tıbbil Kulubi Salavatı Şifa >

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tam Görünüm
Tıbbil Kulubi Salavatı Şifa
Lion
CO-ADMiN
**
CO-Admin
Yorumları: 9,031
Konuları: 7,843
Rep Puanı: 0
Futbol Takımı: Galatasaray
Oku-1  Dün, 07:15 PM
Tıbbil Kulubi Salavatı Şifa

1. VERSiYON

ARAPÇASI

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ طِبِّ الْقُلُوبِ وَدَوَائِهَا ❁ وَعَافِيَةِ الْأَبْدَانِ وَشِفَائِهَا ❁ وَنُورِ الْأَبْصَارِ وَضِيَائِهَا ❁ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلِّمْ ❁

OKUNUŞU

Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin, tıbbi’l-kulûbi ve devâihâ, ve âfiyeti’l-ebdâni ve şifâihâ, ve nûri’l-ebsâri ve dıyâihâ, ve alâ âlihî ve sahbihî ve sellim.

ANLAMI

Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e salât eyle. O, kalplerin ilacı ve devası, bedenlerin afiyeti ve şifası, gözlerin nuru ve aydınlığıdır. Onun âline ve ashâbına da salât ve selâm eyle.

2. VERSiYON

ARAPÇASI

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ طِبِّ الْقُلُوبِ وَدَوَائِهَا ❁ وَعَافِيَةِ الْأَبْدَانِ وَشِفَائِهَا ❁ وَقُوتِ الْأَرْوَاحِ وَغَذَائِهَا ❁ وَنُورِ الْأَبْصَارِ وَضِيَائِهَا ❁ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلِّمْ ❁

OKUNUŞU

Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin, tıbbi’l-kulûbi ve devâihâ, ve âfiyeti’l-ebdâni ve şifâihâ, ve kûti’l-ervâhi ve gıdâihâ, ve nûri’l-ebsâri ve dıyâihâ, ve alâ âlihî ve sahbihî ve sellim.

ANLAMI

Allah’ım! Efendimiz Muhammed ﷺ’e salât eyle. O, kalplerin ilacı ve devası, bedenlerin afiyeti ve şifası, ruhların gıdası ve kuvveti, gözlerin nuru ve aydınlığıdır. Onun âline ve ashâbına da salât ve selâm eyle.

3. VERSiYON

ARAPÇASI

اللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ وَبَارِكْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ طِبِّ الْقُلُوبِ وَدَوَائِهَا ❁ وَعَافِيَةِ الْأَبْدَانِ وَشِفَائِهَا ❁ وَنُورِ الْأَبْصَارِ وَضِيَائِهَا ❁ وَرُوحِ الْأَرْوَاحِ وَسِرِّ بَقَائِهَا ❁

OKUNUŞU

Allahümme salli ve sellim ve bârik alâ seyyidinâ Muhammedin, tıbbi’l-kulûbi ve devâihâ, ve âfiyeti’l-ebdâni ve şifâihâ, ve nûri’l-ebsâri ve dıyâihâ, ve rûhi’l-ervâhi ve sirri bekâihâ.

ANLAMI

Allah’ım! Efendimiz Muhammed ﷺ’e salât, selâm ve bereket ihsan eyle. O, kalplerin ilacı ve devası, bedenlerin afiyeti ve şifası, gözlerin nuru ve aydınlığı, ruhların ruhu ve bekâlarının sırrıdır.

HAKKINDA

Tıbbıl Kulubi Duası, diğer adıyla Şifa Salavatı veya Salât-ı Tıbbü’l-Kulûb (Arapça: صلاة طب القلوب; Kalplerin İlacı Duası), ayrıca Salât-ı Tıbbiyye (Arapça: الصلاة الطبية; Tıp Duası) olarak da bilinir. Manevî ve bedenî şifa için okunan en meşhur salavatlardan biridir. Mısırlı büyük âlim Şeyh Ahmed ed-Derdîr (ö. 1204 H./1786 M.) tarafından kaleme alınmıştır. Müslümanlar asırlardır bu salavatı, Allah Teâlâ’nın izniyle manevî ve bedenî hastalıklardan şifa dilemek amacıyla okumaktadır.

Tıbbıl Kulubi Salavatı Fazileti

Bu salavatın her türlü hastalık için 2.000 defa okunması tavsiye edilmiştir. Ayrıca 400 defa okunabileceği de rivayet edilmiştir. Allah Teâlâ’nın izniyle hastalığın şifa bulacağı umulur.

Tıbbıl Kulubi Duası, göz rahatsızlıkları ve göz hastalıklarına şifa vesilesi olarak da bilinmektedir. Bu sebeple Salât Nûrü’l-Ebsâr (Arapça: صلاة نور الأبصار; Görmenin Nuru Duası) adıyla da anılır. Yemen’in Harîda şehrinden salih bir âlim olan Habib Ahmed bin Hasan el-Attas (ö. 1334 H./1916 M.), eserlerinde bu salavat hakkında şunları nakleder:

Görme engelli bir adam efendime, Allah ondan razı olsun, şikâyette bulundu. Efendim onun gözlerine elini sürdü ve kendisine Salât Nûrü’l-Ebsârı [Şifa Salavatı] bolca okumasını emretti. Habib Muhammed bin Zeyn Ba Aboud bana naklettiğine göre o kişi şöyle demiştir: “Gözümdeki rahatsızlığı Habib Salih bin Abdullah el-Attas’a arz ettim. Gözlerime elini sürdü ve bana şöyle dedi: ‘Her gün şu lafızlarla Resûlullah ﷺ’e 300 defa salavat getir: Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin, tıbbi’l-kulûbi ve devâihâ, ve âfiyeti’l-ebdâni ve şifâihâ, ve kûti’l-ervâhi ve gıdâihâ, ve nûri’l-ebsâri ve dıyâihâ, ve alâ âlihî ve sahbihî ve sellim.‘ Sonra şöyle dedi: ‘Görme yetim eski hâline döndü.'”

Fas, Fas şehrinden salih bir Mâlikî âlimi olan Şeyh Mevlây Ahmed bin el-Me’mûn el-Belğîtî (ö. 1348 H./1929 M.), Allah ona rahmet etsin, şöyle demiştir:

Şeyhimiz Seyyid Ebu’l-Abbas Ahmed bin el-Arabî bin Ömer el-Meknâsî bana bu salavatı okuma icazeti verdi. Bana, “Kalp hastalıklarından korunmak için bu salavat 315 defa okunmalıdır.” dedi. Ben de kendisine, “Bundan maksat bedenî kalp hastalığı mı, yoksa mânevî kalp hastalığı mı?” diye sordum. O da, “Her ikisi için de geçerlidir.” diye cevap verdi. Şeyhimiz Ebu Abdullah Cunûn da, Allah ona rahmet etsin, Taʿlîka ʿale’l-Muvaṭṭaʾ adlı eserinde bu salavatın okunmasının tâundan korunmaya vesile olduğunu zikretmiştir.

Merhum Prof. Dr. Şeyh Vehbe ez-Zühaylî (ö. 1436 H./2015 M.), Allah ona rahmet etsin, kendisine, “Peygamber Efendimiz ﷺ’e salavat getirmenin Allah’ın izniyle şifaya vesile olması mümkün müdür?” diye sorulduğunda şöyle cevap vermiştir:

Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin, tıbbi’l-kulûbi ve devâihâ, ve âfiyeti’l-ebdâni ve şifâihâ, ve nûri’l-ebsâri ve dıyâihâ, ve alâ âlihî ve sahbihî ve sellim. Şeyh Hâşim el-Hatîb bize sağ şakağımıza elimizi koyup huşû içinde bu salavatı 10 defa okumayı öğretti. Allah Teâlâ’nın izniyle şifa gerçekleşir. Bu, defalarca tecrübe edilmiş ve faydası görülmüş bir ameldir. Ben de bunu uyguluyorum ve ilaca ihtiyaç duymuyorum.

Bazı âlimler şöyle demiştir:

Bu salavat, her gün sabah namazından sonra 100 defa, ikindi namazından sonra 100 defa ve akşam namazından önce 100 defa okunmalıdır. Kalp hastalıkları ve daha birçok hastalığın tedavisinde hayret verici tesirlere sahip olduğu belirtilmiştir. Kim bu salavatı 7 defa su üzerine okuyup içerse, şaşırtıcı faydalar görür. Allah Teâlâ’nın izniyle bütün hastalıklar için tecrübe edilmiş bir uygulamadır.

Aşağıda bu salavatın bereketine dair dikkat çekici bir başka hatıra yer almaktadır. 1966 yılında, Allah ona rahmet etsin, Şeyh Süleyman Abdü Rabbihî el-Kalyûbî şöyle anlatmıştır:

Allah’ın takdiriyle ağır bir sinir hastalığına yakalandım. Doktorlara gittim ve bana, “Hayatta kalma ihtimalin sadece %1.” dediler. Bunun üzerine oradan ayrıldım, abdest aldım ve halvetime çekildim. Sürekli Resûlullah ﷺ’e şu lafızlarla salavat getiriyordum: “Allahümme salli ve sellim ve bârik alâ seyyidinâ Muhammedin, tıbbi’l-kulûbi ve devâihâ, ve âfiyeti’l-ebdâni ve şifâihâ, ve nûri’l-ebsâri ve dıyâihâ.” Fecr vakti yaklaşırken Resûlullah ﷺ’in mübarek elinin serinliğini başımın üzerinde hissettim. Bana, “Ey oğlum! ‘wa rūḥi l-arwāḥi wa sirri baqā’iha’ de.” buyurdu. Daha sonra tekrar doktorlara gittim. İyileştiğimi görünce hayretler içinde kaldılar. Doktorlardan biri gayrimüslimdi. Yaşadıklarımı ona anlattığımda şöyle dedi: “Şahitlik ederim ki Allah’tan başka ilâh yoktur ve Muhammed ﷺ Allah’ın Resûlüdür.”

Twittear

Signing of Lion
LiON - LÖWE - ALLAHIN ARSLANI
Smileys-2
Website Bul
Yanıtla
« Önceki Konu | Sonraki Konu »

Bu Konudaki Mesajlar
Tıbbil Kulubi Salavatı Şifa - Yazar: Lion - Dün, 07:15 PM

• Yazdırılabilir Versiyonu Görüntüle
Hızlı Erişim:

Bu Konuya Göz Atan Kullanıcılar: 1 Ziyaretçi(ler)

Bölümlerimiz 1:

• Cuma Selamı
  • Yasin Hatim
  • Dini Bölüm
  • Kültürel Bölüm
  • Raşidi Tarikatı

Bölümlerimiz 2:

• Tasavvuf Bölümü
  • Raşid Tunca
  • PNG Resimler
  • JPG Resimler
  • GiF Resimler

Sosyal Medya Hesaplarımız

• Efsane Board
  • Yukarı Çık
  • Lite (Arşiv) Modu
  • RSS
  • impressum
  • Hakkımda
  • iletişim Adresimiz
Support yardım | RAŞiT HOCA | Tarih: 08-04-2026, 05:10 PM Türkçe Çeviri: MyBB Pro, Yazılım: MyBB, © 2002-2026 MyBB Group. | Theme JAMPS